Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zamude v prometu na primorskem delu prog

SPOROČILO 2
Od 20.30 dalje promet na območju Zasavja poteka brez posebnosti. Na primorskem delu prog pa promet zaradi vremenskih razmer poteka z zamudo. Zamude so tudi 60 do 90 min. Vse potnike prosimo za razumevanje.

SPOROČILO 1
Zaradi neugodnih vremenskih razmer (žled in sneg) prihaja do nekaj minutnih, ponekod tudi do enournih, zamud v železniškem prometu na progi Ljubljana – Koper in na progi Litija – Kresnice. Več informacij lahko potniki dobijo tudi pri vlakospremnem osebju in na železniških postajah ali na tel. številki 01 29 13 332. Vse potnike prosimo za razumevanje.