Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zamude v prometu na primorskem delu prog

SPOROČILO 2
Od 20.30 dalje promet na območju Zasavja poteka brez posebnosti. Na primorskem delu prog pa promet zaradi vremenskih razmer poteka z zamudo. Zamude so tudi 60 do 90 min. Vse potnike prosimo za razumevanje.

SPOROČILO 1
Zaradi neugodnih vremenskih razmer (žled in sneg) prihaja do nekaj minutnih, ponekod tudi do enournih, zamud v železniškem prometu na progi Ljubljana – Koper in na progi Litija – Kresnice. Več informacij lahko potniki dobijo tudi pri vlakospremnem osebju in na železniških postajah ali na tel. številki 01 29 13 332. Vse potnike prosimo za razumevanje.