Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Novo: mestna mesečna vozovnica

Prvega marca smo uvedli mestno mesečno vozovnico, s katero lahko neomejeno potujete z vlaki znotraj ljubljanskega mestnega območja med 15 postajami oziroma postajališči: Ljubljana, Ljubljana Zalog, Ljubljana Polje, BTC, Ljubljana Rakovnik, Ljubljana Vodmat, Brezovica, Ljubljana Dolgi most Ljubljana Tivoli, Medno, Ljubljana Vižmarje, Ljubljana Stegne, Litostroj, Ljubljana Črnuče, Ljubljana Ježica, Ljubljana Brinje.

Že od marca lani je na voljo mestna dnevna vozovnica. Vozovnico so potniki zelo dobro sprejeli, zato smo se odločili, da jim ponudimo še mestno mesečno vozovnico.

Cena mestne mesečne vozovnice za odrasle je 32 evrov. Otrok potuje z vami po polovični ceni, mlajši od 6 let pa celo brezplačno!

Vozovnice je mogoče kupiti na vseh potniških blagajnah. Če vstopite v vlak na postaji ali postajališču, na katerem vozovnice ni mogoče kupiti, jo lahko kupite pri sprevodniku v vlaku, ne da bi plačali dodatek.

Opomba: Za nakup mestne mesečne vozovnice potrebujete izkaznico K-19, izkaznico K-18 ali brezkontaktno čip kartico; vsako od njih dobite na blagajni.

Več informacij

  • v infocentrih Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 01/29 13 332 ali
  • po elektronski pošti [email protected]