Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Onemogočen nakup vozovnic po nizkocenovnih ponudbah

V času zapore proge med postajama Podrožca (Rosenbach) in Beljak (Villach Hbf), ki bo potekala od 21. maja do 13. junija, zaradi nadomestnega prevoza, ne bo mogoč nakup vozovnic po nizkocenovnih ponudbah in sicer:

  • Salzburg SparSchiene,
    • za potovanje z vlakom EC 210/211 (vozi iz Beograda v München in nazaj – iz Ljubljane odpelje ob 15.17, iz Nemčije pa prispe v Ljubljano ob 14.31).
  • Smart SŽ-DB za potovanje z vlaki:
    • EC 211/210 (vozi iz Beograda v München in nazaj – iz Ljubljane odpelje ob 15.17, iz Nemčije pa prispe v Ljubljano ob 14.31)
    • EC 213/212 (ki vozi iz Zagreba v Siegen in nazaj – iz Ljubljane v Nemčijo odpelje ob 9.17, iz Nemčije pa prispe v Ljubljano ob 18.31).

Nakup vozovnic po posebno nizkih ponudbah, bo mogoč le na vlakih MV 414/415, ki vozi iz Beograda v Zürich Hbf in nazaj (iz Ljubljane v Švico odpelje ob 20.48, iz Švice pa prispe v Ljubljano ob 8.10) in za vlak MV 498/499 ki vozi iz Zagreba v München in nazaj (iz Ljubljane v Nemčijo odpelje ob 23.50, iz Nemčije pa prispe v Ljubljano ob 6.03), ker vozita po obvozni poti.

Zahvaljujemo se za razumevanje in Vam želimo prijetno potovanje.