Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na zdravje!

Se želite zabavati v veseli, iskrivi in razigrani družbi?

V sklepni oddaji Na zdravje!, štirinajstega maja v ljubljanskih Križankah, bodo nastopili Čuki, ansambel Lojzeta Slaka, Alfi Nipič, ansambel Franca Miheliča, Pop Design, Pepel in kri, Tomaž Domicelj, ansambel Roka Žlindre, Kalamari, Modrijani, Mladi Dolenjci, 4 kovači, Fantje vseh vetrov, Beneški fantje, ansambel Toneta Rusa, Svetlini in Stane Petrič, ter mnogi drugi. Za zabavo in smeh bodo poskrbeli gospod Serpentinšek in Strašna Jožeta.

Na prireditev se lahko odpeljete z vlakom, in sicer s 50-odstotnim popustom, če vstopnice za prireditev kupite v Info centru na postajah Ljubljana, Celje in Maribor.

Več informacij

  • v Info centrih Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic, tel. 01/29 13 332 ali
  • po elektronski pošti [email protected]