Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Sprememba vožnje vlaka iz Frankfurta

Zaradi gradbenih del na železniški postaji Frankfurt (M) Hbf v Nemčiji bo vlak EC 113 Mimara, ki vozi iz Siegna v Nemčiji v Zagreb prek Ljubljane, od 5. julija do 12. septembra ustavljal na postaji Frankfurt (M) West .

– vlak EC 212/112 – prihod Frankfurt (M) West ob 20.00,

– vlak EC 113/213 – odhod Frankfurt (M) West ob 8.15.

Vlak prispe v Ljubljano ob 18.31

Zahvaljujemo se za razumevanje.