Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Video: ples na železniški postaji

Slovenske železnice si iz dneva v dan prizadevajo potnikom ponujati kar najboljše storitve in z veseljem podpirajo dogodke, ki opozarjajo na prijazen javni potniški promet. Flash mob dogodek: Ples za zadnji vlak, ki se je konec maja zgodil na železniški postaji v Ljubljani, je dokazal, da je lahko javni potniški promet ne samo družaben ampak tudi zabaven. Flash mob je dogodek, ko večja skupina ljudi, ki se nenadoma zbere na javnem mestu, izvede nenavadno ali nesmiselno dejanje za kratek čas ter nato hitro izgine. V dveh minutah trajajočem dogodku je zaplesalo okoli 200 plesalcev in privabilo mnogo začudenih pogledov. Dogodek je organiziralo Focus društvo za sonaraven razvoj skupaj s koreografi in plesalci plesne šole Kazina, Slovenskimi železnicami in Studiem 12. Na spodnji povezavi si sedaj že lahko ogledate video posnetek omenjenega flash mob dogodka.

Klikni za ogled video posnetka flash mob dogodka na železniški postaji.

Klikni za več informacij o dogodku.