Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z vlakom na ogled tekem svetovnega prvenstva v nogometu in festival piva

Svetovno nogometno prvenstvo se začenja. Zakaj si ne bi tekem ogledali na prostem na velikem ekranu? Cel mesec – od 11. junija do 11. julija – bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirano brezplačno predvajanje vseh 64 tekem na velikem ekranu. Dobre hrane in pijače seveda ne bo manjkalo.

V času med 16. in 20. junijem pa bo ogled tekem popestril še PirFest – veliki srednjeevropski festival piva. Na njem bo na razpolago okrog 40 vrst piva, za dobro voljo pa bodo poskrbele številne glasbene skupine – Atomik Harmonik, Dan D, POP Design, Šank rock, …

Gospodarsko razstavišče je neposredno ob ljubljanski železniški postaji in je z lahkoto dosegljivo z nekajminutno hojo. Zato vam predlagamo, da se sproščeno prepustite užitkom ob preizkušanju najstarejše in najbolj priljubljene pijače na svetu ter navijanju za naše nogometaše in se na prireditev ter nazaj proti domu brezskrbno odpeljete z vlakom.

Poleg pestre izbire rednih potniških vlakov bo od 13. junija do 19. septembra vozil še poseben vlak med Ljubljano in Mariborom. Iz Ljubljane bo odpeljal ob 0.50 ter v Maribor prispel ob 3.03.