Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nova abonentska vozovnica

Obveščamo vas, da s 1. septembrom prehajamo na elektronski način izdaje vseh subvencioniranih in nesubvencioniranih vozovnic. Novost bo abonentska vozovnice v obliki brezkontaktne čip kartice.

Tedensko, mesečno, polletno ali letno vozovnico boste kupil na potniški blagajni. Na čip kartici se bo zabeležil podatek o obdobju veljavnosti vozovnice (teden, mesec, pol leta ali eno leto). Vlakospremno osebje na vlaku bo veljavnost čip kartice oziroma vozovnice odčitalo na prenosnem terminalu.

Prvi nakup abonentske vozovnice in čip kartice bo možen le na potniških blagajnah naslednjih železniških postaj:
2009_seznam_postaj_mesecne

Vse naslednje vozovnice boste lahko s čip karticami kupovali tam, kjer ste jih doslej.

Priporočamo vam nakup čim prej – možen bo že od 21.08.2010 – da se izognete morebitni gneči na blagajnah.