Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nova abonentska vozovnica

Obveščamo vas, da s 1. septembrom prehajamo na elektronski način izdaje vseh subvencioniranih in nesubvencioniranih vozovnic. Novost bo abonentska vozovnice v obliki brezkontaktne čip kartice.

Tedensko, mesečno, polletno ali letno vozovnico boste kupil na potniški blagajni. Na čip kartici se bo zabeležil podatek o obdobju veljavnosti vozovnice (teden, mesec, pol leta ali eno leto). Vlakospremno osebje na vlaku bo veljavnost čip kartice oziroma vozovnice odčitalo na prenosnem terminalu.

Prvi nakup abonentske vozovnice in čip kartice bo možen le na potniških blagajnah naslednjih železniških postaj:
2009_seznam_postaj_mesecne

Vse naslednje vozovnice boste lahko s čip karticami kupovali tam, kjer ste jih doslej.

Priporočamo vam nakup čim prej – možen bo že od 21.08.2010 – da se izognete morebitni gneči na blagajnah.