Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Koprska proga predvidoma zaprta do večera

Na večini prog po Sloveniji promet poteka brez ovir.
Do nadaljnjega ostaja zaprta proga Koper-Divača. Kot je pokazal operativni sestanek, ki se ga je udeležil tudi generalni direktor SŽ, Goran Brankovič, vzpostavitev prometa na njej zaradi zelo razmočenega gramoza pod tirnicami in nevarnosti plazov trenutno še ni mogoča. Proga Koper-Divača bo zato predvidoma zaprta do večera, ekipe Slovenskih železnic pa si prizadevajo, da bi bila spet odprta čim prej.
Poplavljena je tudi tovorna postaja Koper.
Tovorni vlaki med Koprom in notranjostjo do odprtja proge ne bodo vozili, potniki pa bodo še naprej potovali z avtobusi.

Slovenske železnice so na območjih, kjer so poplavljene ceste, maksimalno povečale zmogljivost rednih vlakov.

Potniki lahko natančnejše informacije dobijo na svoji železniški postaji ali na tel. številki 01-29-13332.