Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Koprska proga predvidoma zaprta do večera

Na večini prog po Sloveniji promet poteka brez ovir.
Do nadaljnjega ostaja zaprta proga Koper-Divača. Kot je pokazal operativni sestanek, ki se ga je udeležil tudi generalni direktor SŽ, Goran Brankovič, vzpostavitev prometa na njej zaradi zelo razmočenega gramoza pod tirnicami in nevarnosti plazov trenutno še ni mogoča. Proga Koper-Divača bo zato predvidoma zaprta do večera, ekipe Slovenskih železnic pa si prizadevajo, da bi bila spet odprta čim prej.
Poplavljena je tudi tovorna postaja Koper.
Tovorni vlaki med Koprom in notranjostjo do odprtja proge ne bodo vozili, potniki pa bodo še naprej potovali z avtobusi.

Slovenske železnice so na območjih, kjer so poplavljene ceste, maksimalno povečale zmogljivost rednih vlakov.

Potniki lahko natančnejše informacije dobijo na svoji železniški postaji ali na tel. številki 01-29-13332.