Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Ovire v prometu zaradi naraslih voda

Zaradi obilnih padavin in naraslih voda je do preklica zaprta proga med postajama Koper in Divača. Proga bo zaradi sanacije predvidoma zaprta do ponedeljka do 14. ure. Organiziran je nadomestni avtobusni prevoz.

Na odseku Kresnice-Laze je zaprt levi tir, promet poteka po enem tiru.
Do dokončne sanacije bodo vlaki na progi Ljubljana-Zidani Most vozili z zamudo.

Bohinjski predor je ponovno odprt za potniški promet.

Slovenske železnice sproti spremljajo stanje na progah in si prizadevajo, da bi čim prej normalizirali stanje. Prizadeta območja je s sodelavci obiskal tudi Goran Brankovič, generalni direktor SŽ.

Več informacij lahko dobite na vaši železniški postaji ali na tel. številki 01 29 13 332.