Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z avtobusi na relaciji Dravograd-Prevalje

Zaradi plazu bo do nadaljnjega zaprta koroška proga med postajama Dravograd in Prevalje. Do sanacije bodo potniki med obema postajama potovali z avtobusi.

Proga Koper-Divača je bila včeraj ob 20:05 spet odprta za promet.

Danes ob 10:30 je bil ponovno odprt tudi levi tir med postajama Kresnice in Laze. Do dokončne sanacije bo hitrost na levem tiru mimo delovišča omejena, zato bo na progi Ljubljana-Zidani Most še lahko prihajalo do manjših zamud.