Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zabava s SŽ na Študentski areni

Vlak je zabavno, varno, okolju prijazno prevozno sredstvo, zelo priljubljeno tudi med mladimi. Tako je na 11. Študentski areni na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani vladalo veliko zanimanje mladih za potovanja z vlakom po Sloveniji in tujini. Slovenske železnice so zabavale mlade tudi z nagradnimi igrami. Kako veselo je bilo vzdušje na stojnici povedo spodnji foto utrinki.

V ponedeljek, 25. oktobra, smo izžrebali še nagrajenca nagradne igre Odpotuj v Beograd. Srečna nagrajenka, ki bo s spremljevalcem odpotovala v Beograd, je Janja Zavšek. Nagrajenki in tudi drugim nagrajencem, ki so si nagrado priigrali in jo prejeli že na Študentski areni, iskreno čestitamo in želimo obilo doživetij v popotovanjih z vlaki Slovenskih železnic!