Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zabava s SŽ na Študentski areni

Vlak je zabavno, varno, okolju prijazno prevozno sredstvo, zelo priljubljeno tudi med mladimi. Tako je na 11. Študentski areni na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani vladalo veliko zanimanje mladih za potovanja z vlakom po Sloveniji in tujini. Slovenske železnice so zabavale mlade tudi z nagradnimi igrami. Kako veselo je bilo vzdušje na stojnici povedo spodnji foto utrinki.

V ponedeljek, 25. oktobra, smo izžrebali še nagrajenca nagradne igre Odpotuj v Beograd. Srečna nagrajenka, ki bo s spremljevalcem odpotovala v Beograd, je Janja Zavšek. Nagrajenki in tudi drugim nagrajencem, ki so si nagrado priigrali in jo prejeli že na Študentski areni, iskreno čestitamo in želimo obilo doživetij v popotovanjih z vlaki Slovenskih železnic!