Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

BanKredit le še do 1. decembra

Vabimo vas da si do 30. novembra 2010 na prodajnih mestih SŽ za nakup letne/polletne /mednarodne vozovnice še zagotovite možnost obročnega plačevanja z Bankreditom.

S 1. decembrom 2010 se namreč zaradi novega zakona o potrošniških kreditih spremenijo pogoji in postopki pri odobravanju osebnih posojil, kar pomeni, da bo odslej možna le pridobitev osebnega kredita na bančnih poslovalnicah in ne več direktno na prodajnih mestih.