Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevozi Pivka-Ilirska Bistrica, Pivka-Sežana in Divača-Koper

Zaradi vzdrževalnih del na progi bo od ponedeljka, 15. novembra, do petka, 19. novembra, vsakič od 8. do 13. ure, organiziran nadomestni prevoz z avtobusi na relaciji Pivka-Ilirska Bistrica in obratno.

Avtobus bo vozil po magistralni cesti Pivka-Ribnica-Ilirska Bistrica. Za potnike postajališča Narin bo ustavljal na postajališču Pri Cerotu, za potnike postajališča Kilovče pa na avtobusnem postajališču v Dolnji Bitnji.

V ponedeljek, 15. novembra, med 8.00 in 10.30 bo zaradi vzdrževalnih del organiziran nadomestni avtobusni prevoz med Pivko in Sežano ter v obratni smeri.

Nadomestni prevoz s kombiji bo organiziran za potnike, ki potujejo v Košano. Potniki, ki potujejo v Gornje Ležeče ali iz njih, vstopijo in izstopijo ob magistralni cesti pri odcepu proti Gornjim Ležečam. Od odcepa magistralne ceste do postaje Gorenje Ležeče bo organiziran prevoz.

Avtobusi bodo vozili po magistralni cesti Pivka-Ribnica-Divača-Sežana in nazaj, kombiji pa po lokalni cesti Pivka-Neverke-Gornja Košana-Divača in nazaj.

V ponedeljek, 15. novembra, bo zaradi vzdrževalnih del med 8.00 in 15.00 organiziran avtobusni prevoz na relaciji Divača-Koper in v obratni smeri.

Za potnike, ki so namenjeni v Prešnico, Hrastovlje ali Črnotiče bo prevoz zagotovljen s kombijem. Potniki s postajališča Prešnica vstopijo ob magistralni cesti pri odcepu za Prešnico.

Slovenske železnice se potnikom zahvaljujejo za razumevanje.