Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevozi Pivka-Ilirska Bistrica, Pivka-Sežana in Divača-Koper

Zaradi vzdrževalnih del na progi bo od ponedeljka, 15. novembra, do petka, 19. novembra, vsakič od 8. do 13. ure, organiziran nadomestni prevoz z avtobusi na relaciji Pivka-Ilirska Bistrica in obratno.

Avtobus bo vozil po magistralni cesti Pivka-Ribnica-Ilirska Bistrica. Za potnike postajališča Narin bo ustavljal na postajališču Pri Cerotu, za potnike postajališča Kilovče pa na avtobusnem postajališču v Dolnji Bitnji.

V ponedeljek, 15. novembra, med 8.00 in 10.30 bo zaradi vzdrževalnih del organiziran nadomestni avtobusni prevoz med Pivko in Sežano ter v obratni smeri.

Nadomestni prevoz s kombiji bo organiziran za potnike, ki potujejo v Košano. Potniki, ki potujejo v Gornje Ležeče ali iz njih, vstopijo in izstopijo ob magistralni cesti pri odcepu proti Gornjim Ležečam. Od odcepa magistralne ceste do postaje Gorenje Ležeče bo organiziran prevoz.

Avtobusi bodo vozili po magistralni cesti Pivka-Ribnica-Divača-Sežana in nazaj, kombiji pa po lokalni cesti Pivka-Neverke-Gornja Košana-Divača in nazaj.

V ponedeljek, 15. novembra, bo zaradi vzdrževalnih del med 8.00 in 15.00 organiziran avtobusni prevoz na relaciji Divača-Koper in v obratni smeri.

Za potnike, ki so namenjeni v Prešnico, Hrastovlje ali Črnotiče bo prevoz zagotovljen s kombijem. Potniki s postajališča Prešnica vstopijo ob magistralni cesti pri odcepu za Prešnico.

Slovenske železnice se potnikom zahvaljujejo za razumevanje.