Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z vlakom v veseli december: skupine otrok s spremljevalci potujejo kar za 75 odstotkov ceneje

Bliža se praznični božično-novoletni čas, ko po Sloveniji blizu železniških postaj poteka veliko prazničnih prireditev za otroke. Zato smo na Slovenskih železnicah pripravili posebno ponudbo Veseli december.

Decembra tako skupinam otrok do 12. leta starosti in njihovim spremljevalcem ponujamo kar 75-odstotni popust za potovanje v 2. razredu vseh vlakov po Slovenji, razen za vlake ICS.