Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Pravljični vlak razveselil več kot 600 otrok

Na ljubljansko železniško postajo je v torek, 7. decembra, zapeljal pravljični vlak, na katerem je mladinski pisatelj, pravljičar Franci Rogač otrokom pripovedoval pravljice in predstavljal svojo novo knjigo Hrči Smrči.

Prireditev je bila del projekta Bibliovlak – knjiga na vlaku, ki poteka v sklopu prireditev Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010. Tridesetminutne predstave za skupine otrok iz vrtcev in družine so bile brezplačne. Prireditev, za katero so bile obvezne predhodne prijave, je obiskalo preko 600 otrok.

Pravljični vlak si je ogledal tudi direktor potniškega prometa Slovenskih železnic Boštjan Koren, ki je povedal: »Vesel sem tako velikega odziva, saj je pravljični vlak obiskalo več kot 600 otrok. Upam, da bomo marsikoga med njimi v prihodnje lahko srečali tudi kot našega potnika. Za družinska potovanja namreč ponujamo res ugodne cene, pa tudi zanimivih ciljev, ki se jih da obiskati z vlakom, nikakor ni malo.«

Pravljičar Franci Rogač je s pravljicami in igrami na pravljičnem vlaku razveselil več kot 600 otrok.

Direktor PE Potniški promet Boštjan Koren in Franci Rogač (z leve).