Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Potrošniki uvrstili Slovenske železnice med 10 najboljših slovenskih blagovnih znamk

Društvo potrošnikov za rangiranje in definiranje blagovnih in storitvenih znamk si.Brand je razglasilo lestvico 50 najboljših slovenskih blagovnih znamk in med prvo deseterico so se uvrstile tudi Slovenske železnice.

Potrošniki so v anketi ocenjevali slovenske korporativne in posamične blagovne in storitvene znamke oz. odgovarjali na vprašanja o zavedanju, priljubljenosti, prepoznavnosti, všečnosti in uporabnosti blagovnih in storitvenih znamk.

undefined

Slovenske železnice so prejele si.Brand medaljo, za eno najboljših slovenskih blagovnih znamk po oceni potrošnikov.