Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi iztirjenja lokomotive in treh tovornih vagonov promet med Zalogom in Lazami po enem tiru

Pri premiku premikalnega sestava 20 vagonov, naloženih s starim železom, so v Zalogu so ob 2.40 iztirili lokomotiva in trije tovorni vagoni. Do iztirjenja je prišlo ob premiku vagonov, ki so bili namenjeni v Koper iz smerne v izvozno skupino. Iz še nepojasnjenih razlogov tovorni vlak ni ustavil in je naletel na tirni zaključek slepega tira.

Strojevodja in premikač sta bila prepeljana na pregled na urgenco, po prvih informacijah sta bila lažje poškodovana.

Zaradi odpravljanja posledic izrednega dogodka bo do nadaljnjega zaprt levi tir proge Zalog-Laze. Večjih zamud potniških vlakov zato ne pričakujemo. Slovenske železnice bodo promet ponovno vzpostavile tudi na levem tiru predvidoma že danes. Vzroka iztirjenja trenutno še ni mogoče določiti, Slovenske železnice pa so že sprožile preiskavo izrednega dogodka in bodo storile vse, da ga natančno raziščejo.