Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nakup vozovnic s Karanto in Mastercardom le še do 31. marca

S Karanto in Mastercardom bo mogoče kupovati vozovnice na vlakih in manjših postajah, ki so opremljene z mobilnimi terminali, le še do konca marca, nato pa samo z gotovino.

Da bi preprečile zlorabe, ki se pojavljajo pri kartičnem poslovanju, morajo od začetka leta vse banke upoštevati mednarodne standarde EMV (Eurocard/Mastercard/Visa), PCI (Payment Card Industry) in SEPA (Singel European Payment Area). To pomeni, da morajo biti vsi terminali, ki so v omrežju plačilnega prometa NLB, nadgrajeni na standard EMV. Do nadaljnjega bo tako mogoče vozovnice na vlakih in manjših postajah kupovati samo z gotovino.

Cenjene potnike prosimo za razumevanje.