Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Minister za promet obiskal SŽ–Centralne delavnice Ljubljana

Minister za promet dr. Patrick Vlačič je obiskal hčerinsko podjetje Slovenskih železnic, SŽ–Centralne delavnice Ljubljana, d. o. o. Razlog obiska je bila podrobnejša predstavitev Centralnih delavnic, strategije in vizije podjetja ter sinergijskih učinkov nove organiziranosti podjetja. Ob koncu obiska si je minister ogledal obnovljeni vlak vrste 813 in novi delavnici.

Na sedežu Centralnih delavnic so ministra pričakali direktor podjetja Dušan Žičkar s sodelavci ter člani nadzornega sveta Centralnih delavnic s predsednikom nadzornega sveta, generalnim direktorjem Slovenskih železnic Goranom Brankovičem na čelu.

Direktor centralnih delavnic Dušan Žičkar je predstavil dejavnost podjetja in njegovo poslovanje, načrte in vizijo ter sinergijske učinke nove organiziranosti. Po predstavitvi je sledil vodeni ogled Proizvodnje Ljubljana, kjer Centralne delavnice vzdržujejo večji del voznega parka Slovenskih železnic, zlasti električne lokomotive in električne potniške vlake. Dr. Vlačič si je ogledal celotno proizvodnjo, ogled pa je končal v novi stavbi v neposredni bližini, kjer sta dve novi delavnici za preizkus potniških vagonov in servis vlečnih vozil. Minister si je ogledal tudi dizelmotorni potniški vlak vrste 813, ki je dobil popolnoma novo notranjo in zunanjo podobo. Obnova tega vlaka za Centralne delavnice pomeni največji dosežek na področju obnove potniških vlakov do sedaj.

Minister je izrazil zadovoljstvo s prikazanim in podprl razvojne načrte podjetja.

undefined

Generalni direktor Slovenskih železnic Goran Brankovič, minister za promet dr. Patrick Vlačič in direktor Centralnih delavnic Dušan Žičkar med ogledom ljubljanske proizvodnje SŽ–Centralnih delavnic.

undefined

Dr. Patrick Vlačič si je ogledal tudi obnovljeni dizelmotorni potniški vlak. Spremljajo ga direktor potniškega prometa SŽ Boštjan Koren, direktor Centralnih delavnic Dušan Žičkar in generalni direktor SŽ Goran Brankovič.