Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Bilbi na glasbenem vlaku, kmalu tudi skupina Avven

Poseben nastop priljubljene pevke in skladateljice Bilbi na glasbenem vlaku

Glasbeni vlak je odpeljal iz Maribora proti Ljubljani, na potovanju z glasbenim vlakom pa nas je spremljala Bilbi (Maja Pihler Stermecki), priljubljena pevka in skladateljica, ki je pozornost pritegnila s hudomušnim besedilom in prijetnim glasom v pesmi Hvala za vijolice. Med vožnjo je skupaj s skladateljem in soavtorjem Gregorjem Stermeckim potnike razveselila s posebnim akustičnim nastopom v gostinskem delu vlaka. Ob spremljavi ritma železniških koles je predstavila pesmi s plošče Drobne slike in požela veliko navdušenje potnikov.

Maja Pihler Stermecki – Bilbi je ob tem povedala: »Vlak je moje najljubše prevozno sredstvo! Njegov značilni zvok me pomirja in hkrati odpira domišljijske svetove. Ko se mi več ne ljubi sedeti, se rada sprehodim, zaplešem, spijem kavico in pokramljam z drugimi popotniki. Z vlakom sem prepotovala Evropo in med tem napolnila veliko dnevnikov in beležnic. Precej teh idej je dobilo glasbeno preobleko in postalo del Bilbi-sveta.« In potem je zapela: »Vozi me vlak v daljave, daleč tja v širni svet, …”

Direktor potniškega prometa Slovenskih železnic, mag. Boštjan Koren, je ob tem povedal, da je vesel, da je projekt Slovenskih železnice in Društva planet Zemlja zaživel in da skupaj s slovenskimi glasbeniki z glasbo in zabavo opozarjamo na ekološko osveščenost vseh nas. Poudaril je, da je prav vlak prevozno sredstvo, ki je do okolja najbolj prijazno in tudi zabavno, kar dokazujejo prav glasbeni vlaki.

Peti glasbeni vlak s skupino Avven bo odpeljal v petek, 24. junija, na festival GorA RockA

V petek, 24. junija, se bomo zapeljali na festival GorA rockA, kjer nas bodo zabavali Big Foot Mama, Tabu, Elvis Jackson, Nude, Shyam, Adam, Avven in drugi. Glasbeni vlak bo peljal iz Ljubljane (ob 15.25) do postaje Most na Soči, kjer nas bo čakal avtobus, ki bo vozil do kraja dogodka, do Šentviške Gore. Za tiste, ki bodo prišli do Mosta na Soči z glasbenim vlakom, bo prevoz z avtobusom brezplačen. Nekaj obiskovalcev, ki se bodo na festival pripeljali z vlakom, bo skupina Shyam med nastopom nagradila s praktičnimi nagradami. Več o organiziranem prevozu do festivala …

Na glasbenem vlaku nas bo zabavala skupina AVVEN. Za vas so pripravili tudi nagradne igre: na glasbenem vlaku in na njihovi FB strani.

Foto utrinki z glasbenega vlaka z Bilbi