Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Fantastični vlak razigrano peljal na Grossmannov festival

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki je letos že sedmič potekal konec julija v Ljutomeru, je v petek, 29. avgusta, v sodelovanju s Slovenskimi železnicami potnikom ponudil Fantastični vlak – vlak, ki je na poti iz Ljubljane do Ljutomera potnikom ponudil fantastični šov in jih pogostil z vrhunskimi vinskimi kapljicami.

Znanstveno fantastični šov
Ob 15. uri so se na ljubljanski železniški postaji vkrcali čudaški potniki (člani gledališke skupine KUD Dolsko), ki so na vlaku razpredali o osnovah vampirskega obnašanja in napotkih za Ples vampirjev na Grossmannovem festivalu. Neko sila sitno potnico (Nuša Gašper, članica KUD Dolsko), ki je parala živce vsem prisotnim, so ‘ozdravili’ z ugrizom. Prenovljena z vampirskim imenom Morana je uživala v novem svetu skozi oči mlade vampirke in postala najbolj zvedava učenka Vampirske šole na vlaku.

Modna revija na vlaku
Na fantastičnem vlaku pa se je odvila tudi modna revija na vlaku! Dve manekenki, ki sta nosili nenavadne in kar malce strašljive maske umetnikov Soultret & NS Art, sta se sprehajali po vlaku in pokazali nekaj izjemnih oblačil znamke Pandemonium Clothing.

Glede na to, da so bili potniki namenjeni na Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, pa se je spodobilo vožnjo osladiti še z degustacijami vrhunske vinske kapljice.

Vampirji in ostali potniki so svojo pot nadaljevali na Grossmannov festival, ki je letos poleg bogatega programa vabil tudi na srečanje s številnimi izjemnimi gosti iz sveta filma in druge umetnosti, med drugim s svetovno legendo filma, sirom Christopherjem Leejem.

Fantastični vlak je dokazal, da je možno na vlaku uživati v predstavi in pokušati vrhunsko vino brez polite kapljice. Udobno, praktično, brezskrbno – fantastično.

Foto utrinki:

SLOVENSKE ŽELEZNICE – URADNI ŽELEZNIŠKI PREVOZNIK ZA GROSSMANNOV FESTIVAL FANTASTIČNEGA FILMA IN VINA 2011