Glasbeni vlak: s Sonsi in Alenko Gotar na Pivu in cvetju

V petek, 15. julija, je na tire zapeljal še zadnji glasbeni vlak v okviru projekta Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja. Odpeljal je iz Kopra do Laškega, na največjo turistično prireditev v Sloveniji, ki v mestece Laško s komaj 3.600 prebivalci v petih dneh privabi več kakor 120.000 obiskovalcev. Na vlaku so za glasbeno vzdušje poskrbeli fantje iz skupine Sons in Alenka Gotar.

Sonsi s pevko Emo na železniški postaji

Skupina Sons s pevko Emo na železniški postaji

Alenka Gotar in skupina Sons na glasbenem vlaku

Alenka Gotar in skupina Sons na glasbenem vlaku

»Glasbeni vlak je nova izkušnja in vzdušje na vlaku je krasno,« so povedali fantje iz portoroške skupine Sons, ki konec julija praznujejo desetletnico delovanja. Tudi Alenki Gotar se zdi projekt zanimiv in upa, da bo v prihodnje še veliko tovrstnih dogodkov. Skupaj s skupino Sons je potovala iz Kopra do Ljubljane, člani skupine Sons pa so nas pospremili s svojo glasbo vse do Laškega. Tam je vlak s svojo skupino pričakala še Tinkara Kovač, ki je tudi programski vodja projekta v organizaciji Slovenskih železnic in društva Planet Zemlja.

O projektu Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja

Da bi bile poti na prireditve bolj varne in do okolja bolj prijazne, smo na Slovenskih železnicah v sodelovanju z društvom Planet Zemlja pripravili trimesečni projekt glasbenih vlakov, s katerimi se skupaj s slovenskimi glasbeniki in vsemi željnimi zabave vozimo na koncerte po Sloveniji in nato varno nazaj domov. Z glasbenimi vlaki smo se že zapeljali na koncert Tinkare Kovač v Železniški muzej Ljubljana, na koncert skupine Elvis Jackson, ki je bil v ljubljanskih Križankah, na veliki koncertni dogodek za mlade v Celju – MladiSmo, z Bilbi smo potovali na praznik glasbe v Ljubljano, s skupino Avven pa na festival Gora rocka. Zadnji glasbeni vlak s skupino Sons in Alenko Gotar je zapeljal 15. julija na Pivo in cvetje v Laško, kjer so nas zabavali Tinkara Kovač, Maja Keuc, Kingston in drugi.