Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Motnje prometa zaradi izrednega dogodka na jeseniški železniški postaji

Zaradi trčenja dveh vlakov na jeseniški železniški postaji je do nadaljnjega ustavljen potniški promet na bohinjski progi.

Proga Jesenice-Ljubljana je ponovno odprta za potniški promet..

Za potnike, ki potujejo na progi Jesenice-Nova Gorica, je do nadaljnjega organiziran nadomestni avtobusni prevoz med postajama Jesenice in Bled jezero.

Potniki lahko natančnejše informacije dobijo na svoji železniški postaji ali v klicnem centru Slovenskih železnic na številki 01-29-13332.