Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Obiščite nas na Čarobnem dnevu v Arboretumu Volčji potok

Veselimo se druženja ob koncu poletja, tik pred odhodom v šolske klopi, ko bomo skupaj preživeli še zadnji počitniški konec tedna na Čarobnem dnevu v Arboretumu Volčji potok. Na prireditvi bomo tudi Slovenske železnice, ki smo za vas pripravile zabavo, nagradne igre in še kakšno presenečenje. Poiščite nas na delavnici poimenovani Zabavajmo se na vlakcu skakaču.

Na Čarobnem dnevu boste lahko:
• uživali ob pestrem dogajanju prireditve Čarobni dan na glavnem odru, kjer vas bodo zabavali številni glasbeni izvajalci, plesne delavnice ipd. (oglejte si Program prireditve) ter
• se sproščali ob ustvarjalnih, plesnih, športnih in ostalih delavnicah v Čarobnih deželah na prireditvi. • ogledali park Arboretum Volčji Potok in razstavo tropskih metuljev (za celo družino, prvi metulji na razstavi so že poleteli) ter še ostalih zanimivih razstav v parku (razstave kaktusov, orhidej in druge, več informacij na www.arboretum.si/razstave),
• neomejeno uporabljali najrazličnejša igrala, plezala, hiške in druge rekvizite na otroških igriščih v parku.

Prijazno vabljeni, da ste del čarobnega parka – v Arboretumu Volčji Potok.

Več informacij o dogodku najdete na povezavi http://www.carobnidan.si/