Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Dvajsetletnica Društva ljubiteljev železnic Železna cesta

Društvo ljubiteljev železnic Železna cesta in Železniški muzej Slovenskih železnic vabita na praznovanje 20. obletnice Društva ljubitaljev železnic Železna cesta.
Potekalo bo v soboto, 24. septembra od 10. ure do 18. ure, v Železniškem muzeju na Parmovi 35 v Ljubljani.

Obiskovalci si bodo lahko med drugim ogledali modulno maketo v merilu HO (1:87), se popeljali na prikolici s parnim traktorjem mojstra Miha po dvorišču muzeja pa tudi s parno ali diesel lokomotivo po vrtni železnici 7,25 cole (184mm).

V društvu prijave za vožnjo s parnim traktorjem ali lokomotivo zbirajo na kontaktnem obrazcu, prijaviti pa se bo mogoče tudi v soboto na sami prireditvi.

Na svidenje v soboto v Železniškem muzeju v Ljubljani!

undefined

undefined