Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Obiščite nas na sejmu Narava in zdravje in na Študentski areni

Potniški promet Slovenskih železnic bo tudi v mesecu oktobru z vami na številnih dogodkih, kamor se lahko tudi vi pripeljete z vlakom.

Od 6. do 9. oktobra vabljeni na sejem Narava in zdravje, na razstavni prostor SŽ-Potniškega prometa, ki ga boste prepoznali po spodnjem napihljivem vlakcu. Za vas smo pripravili tudi nagradno igro. Na razstavnem prostoru boste imeli možnost kupiti kartice ugodnosti za seniorje in družine, ki vam celo leto omogočajo do 50 % cenejšo vožnjo z vlakom.

V prihodnjih dneh bomo prisotni tudi na naslednjih zelo obiskanih prireditvah po Sloveniji:
Študentska arena (Ljubljana, Gospodarsko razstavišče): 18. – 20. oktober

Foto: Napihljivi vlakec skakač in predstavnika Slovenskih železnic Robert in Jožica.