Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nakup šolskih vozovnic po 31.12.2011

Zaradi prenehanja veljavnosti pravilnika o subvencioniranju prevozov za dijake, vajence in študente, se bo 1. januarja spremenil način prodaje šolskih abonentskih mesečnih vozovnic.

Vsi imetniki čip kartice, ki bodo do 31. 12. 2011 prinesli vlogo za uveljavitev subvencije za šolsko leto 2011/2012, bodo do konca šolskega leta lahko kupili šolske abonentske vozovnice pod enakimi pogoji kot od začetka šolskega leta do 31. 12. 2011.

Ker pristojno ministrstvo še ni izdalo novega Pravilnika o subvencioniranju šolskih abonentskih vozovnic, je za dijake in študente od 1. 1. 2012 dalje mogoč samo nakup šolskih nesubvencioniranih abonentskih vozovnic.

Za nakup mesečnih in polletnih šolskih vozovnic po 31. decembru 2011, ne potrebujete več vloge za dodelitev subvencije k ceni prevoza. S seboj prinesite le potrdilo o šolanju oz. vpisu, osebni dokument in čip kartico.

Podrobnejša pojasnila lahko dobite:

  • na potniških blagajnah,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 01/29 13 332 ali
  • po elektronski pošti [email protected]