Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Ukinitev vlakov z Italijo

Zaradi pogodbenih težav med Italijanskimi železnicami (Trenitalia) in Madžarskimi železnicami (MAV-START) bo nepričakovano ukinjen vlak EuroNight Venezia, ki vozi med Budimpešto in Benetkami preko Ljubljane. Z novim voznim redom, ki začne veljati v nedeljo, 11. decembra 2011, ne bo več neposrednega vlaka v prometu z Italijo.

Žal v kratkem času ne moremo zagotoviti nadomestnega vlaka, saj so Italijanske železnice zanj postavile velike administrativne in tehnološke ovire. Zaradi odpovedi vlaka bomo poskusili poiskati druge alternativne možnosti za potovanje v Italijo, kar bi lahko bil avtobusni prevoz, kakor so to ob enakih težavah že storile Avstrijske železnice, ali posebni vlak v poletni sezoni.

Trenutno je mogoče potovati v Italijo, tako da se z vlakom odpeljete v Koper, od koder se lahko odpeljete z avtobusom v Trst, nato pa naprej z vlakom, ali pa potujete z vlakom v Beljak, kjer lahko presedete na avtobus, ki vozi v Benetke.

Potovanje prek Beljaka (Villach)

V Beljak se lahko peljete z vlakom IC 314, ki odpelje iz Ljubljane ob 7.28. V Beljaku prestopite na InterCity Bus, v Benetke prispete ob 14.25.

Peljete se lahko tudi z vlakom EC 1212, ki odpelje iz Ljubljane ob 9.12, nato prestopite v Beljaku na InterCity Bus. V Benetke prispete ob 16.25.

Več informacij

Vsa podrobnejša pojasnila in informacije lahko dobite:

  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 01/29 13 332 ali
  • v Info centrih: Ljubljana, Maribor, Celje in Koper,
  • ter na vseh mednarodnih blagajnah,
  • po elektronski pošti [email protected]

Potnike obveščamo, da lahko na prodajnih mestih Slovenskih železnic kupijo vse vozovnice za potovanje v notranjem prometu z vsemi vlaki Trenitalia.

Slovenske železnice se potnikom zahvaljujejo za razumevanje.