Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Čez dva tisoč mladih na silvestrovanje v Beograd z vlakom

Na zasneženi četrtek, 29. decembra, je bilo na železniški postaji v Ljubljani nadvse živahno. Že okrog 20. ure so se začeli zbirati mladi in mladi po srcu, ki so nestrpno pričakovali odhod prvega novoletnega vlaka v Beograd. V prestolnico zabave, Beograd, ki ga je Lonely Planet uvrstil med deset mest z najboljšim nočnim življenjem na svetu. To ve tudi več kakor 2.200 mladih, ki so se s posebnim vlakom odpravili na silvestrovanje v Beograd.

Prvi posebni Collegiumov silvestrski vlak zabave je odpeljal natanko ob 22.20, ob spremljavi glasbe in ognjemeta. Drugi silvestrski vlak turistične agencije Supra Travel z disco vagonom pa je na pot krenil ob 1.45. Z dva tisoč dvesto mladimi potniki se je razigrano ozračje prednovoletnega pričakovanja z železniške postaje preneslo na vlak. Med potjo so se mladi dodobra ogreli in pripravili na nepozabno novoletno zabavo, ki so jo popestrili z ogledi prednovoletnega mesta.

Polni prijetnih vtisov in z novo sklenjenimi poznanstvi ter prijateljstvi so se s silvestrskima vlakoma v Ljubljano vrnili 2. januarja pozno popoldne.

V zadnjih dneh decembra so bili polno zasedeni tudi vsi redni vlaki, ki so vozili proti Beogradu, Budimpešti, Dunaju …

Če ste zamudili nepozabna, najbolj zabavna vlaka v letu, se vidimo še letos. Na silvestrskih vlakih, ko se boste lahko ponovno odpeljali novim dogodivščinam naproti!