Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenske železnice med najbolj prepoznavnimi slovenskimi blagovnimi znamkami

Društvo si.Brand je 25. januarja podelilo priznanja slovenskim podjetjem, ki so se po presoji slovenskih porabnikov uvrstila na lestvico petdesetih najboljših slovenskih blagovnih znamk. Na osemindvajseto mesto so se uvrstile Slovenske železnice.

V raziskavi, ki so jo naredili lani, med 28. januarjem in 10. decembrom, in v kateri je sodelovalo več tisoč potrošnikov iz vse Slovenije v starostni skupini med 15. in 65. letom, so potrošniki ocenjevali slovenske blagovne in storitvene znamke po priljubljenosti, prepoznavnosti, všečnosti in uporabnosti.

undefined

V imenu Slovenskih železnic je priznanje si.Brand 2011 prevzela Franja Murn iz SŽ-Potniški promet (foto: Miško Kranjec)