Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Informacije o potniškem prometu odslej na številki 1999

V klicnem centru, na telefonski številki 1999, so vam vse dni v tednu, med 6.00 in 22.00, na voljo informacije o:

  • voznih redih vlakov,
  • cenah vozovnic in popustih za potovanje z vlakom po Sloveniji in v tujino,
  • cenah vstopnic za koncerte in druge kulturne prireditve, za katere je mogoče kupiti vstopnice v Infocentrih na železniških postajah Ljubljana, Celje in Maribor,
  • nadomestnih prevozih.