Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Sodobno postajališče v Košani uradno odprto

V sredo, 9. maja, so minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač, generalni direktor Slovenskih železnic Duan Mes in župan občine Pivka Robert Smrdelj uradno odprli prenovljeno postajališče Košana.

Obnovljeno postajališče je del obsežnejšega projekta – celovite obnove celega odseka proge Košana-Gornje Ležeče. Z opravljenimi deli se je hitrost vlakov na tem odseku s 40 kilometrov na uro povečala na 75 do 95 kilometrov na uro, zmogljivost proge pa s 119 vlakov na dan na 144 vlakov na dan.

Celovito obnovljeno postajališče potnikom omogoča prijetno čakanje na vlak in enostaven ter varen dostop do obeh novih peronov, saj je bil zgrajen podhod, ki je opremljen tudi z dvigali. Zato postajališče samostojno uporabljajo tudi gibalno ovirani potniki. Ob postajališču je urejeno tudi parkirišče.

undefined
Postajališče so odprli generalni direktor SŽ Dušan Mes, župan Pivke Robert Smrdelj in minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač (z leve).

undefined
Novo postajališče je opremljeno v skladu z najsodobnejšimi standardi in potnikom ponuja novo kakovost.