Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Avgustovsko srečanje ljubiteljev in prijateljev železnic

Železniški muzej Slovenskih železnic in Društvo ljubiteljev železnic Železna cesta vabita na srečanje ljubiteljev in prijateljev železnic. Potekalo bo v soboto, 18. avgusta od 14. do 20. ure, v Železniškem muzeju na Parmovi 35 v Ljubljani. Dogajanje bomo popestrili z dodatnimi dejavnostmi.

Za vse obiskovalce muzej posebej pripravlja voden ogled muzeja ob 14. in 18. uri.

undefined

Ogledali si boste lahko modulno maketo v merilu HO (1:87) v objektu B v prvem nadstropju, se popeljali na prikolici s parnim traktorjem mojstra Mihe po dvorišču muzeja pa tudi s parno ali dizelsko lokomotivo po vrtni železnici 7,25 palca (184mm).

undefined

Predstavili bomo tudi modelno vrtno železnico (merilo 1:22, LGB).

undefined

Na svidenje v soboto v Železniškem muzeju v Ljubljani!

Za obiskovalce je parkiranje brezplačno.