Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Avgustovsko srečanje ljubiteljev in prijateljev železnic

Železniški muzej Slovenskih železnic in Društvo ljubiteljev železnic Železna cesta vabita na srečanje ljubiteljev in prijateljev železnic. Potekalo bo v soboto, 18. avgusta od 14. do 20. ure, v Železniškem muzeju na Parmovi 35 v Ljubljani. Dogajanje bomo popestrili z dodatnimi dejavnostmi.

Za vse obiskovalce muzej posebej pripravlja voden ogled muzeja ob 14. in 18. uri.

undefined

Ogledali si boste lahko modulno maketo v merilu HO (1:87) v objektu B v prvem nadstropju, se popeljali na prikolici s parnim traktorjem mojstra Mihe po dvorišču muzeja pa tudi s parno ali dizelsko lokomotivo po vrtni železnici 7,25 palca (184mm).

undefined

Predstavili bomo tudi modelno vrtno železnico (merilo 1:22, LGB).

undefined

Na svidenje v soboto v Železniškem muzeju v Ljubljani!

Za obiskovalce je parkiranje brezplačno.