Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Sprememba cen subvencioniranih šolskih vozovnic

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor v soglasju z ministrstvom za izobraževanje, znanost in kulturo ter ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve so nas obvestili, da od 20.12.2012 veljajo nove višje cene subvencioniranih mesečnih vozovnic

Enotna cena subvencionirane vozovnice je razdeljena na tri razrede in znaša:

  • za 1. razred: oddaljenost od 5 km do 60 km – 35 evrov,
  • za 2. razred: oddaljenost od 60 km do 90 km – 40 evrov,
  • za 3. razred: oddaljenost več kot 90 km – 60 evrov,
  • mesečna kuponska vozovnica za 10 voženj na mesec – 25 evrov (ne glede na dolžino relacije).

Na podlagi subvencionirane mesečne vozovnice za vlak, boste lahko uporabljali tudi mestni potniški promet, za katerega boste v Ljubljani in Mariboru doplačali 5 evrov, na Jesenicah 15 evrov, v Kopru, Kranju in v Novem mestu pa doplačila ne bo.

Priporočamo, da svojo subvencionirano vozovnico za januar 2013, kupite v predprodaji, od 24. decembra 2012.