Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Spremembe v voznem redu

Na željo potnikov bodo od ponedeljka, 4. februarja, nekateri vlaki imeli dodatne postanke, nekateri pa bodo vožnjo podaljšali.

Vlak številka 602, ki vozi od Metlike do Ljubljane, bo imel postanek tudi na postaji Škofljica, s katere bo odpeljal ob 7. uri.

Vlak številka 609, ki vozi od Ljubljane do Novega mesta, bo imel prav tako postanek na postaji Škofljica, in sicer ob 16.45.

Vlak številka 611, ki vozi od Kamnika Grabna do Ljubljane, se bo po novem ustavil še na postajališču Trzin Mlake, ob 7.47

Vlak številka 2601, ki vozi od Postojne do Ljubljane, bo po novem vozil iz Pivke. In sicer bo iz Pivke odpeljal ob 4.25, iz Prestranka ob 4.31, iz Postojne 4.38, druge ure postankov do Ljubljane pa so nespremenjene.
Prav tako bo vlak med Ljubljano in Postojno, to je vlak številka 2616, podaljšal vožnjo do Pivke. Iz Postojne bo odpeljal ob 23.30, iz Prestranka ob 23.36 in v Pivko prispel ob 23.42. Vozni red med Ljubljano in Postojno ostane nespremenjen.

Od Trebnjega do Sevnice bo začel voziti nov vlak, št 3370, po naslednjem voznem redu:

2013_trebnje-sevnica