Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Sprememba voženj vlakov zaradi del na zagrebški glavni postaji

Od 1. do 10. marca bodo na zagrebški glavni postaji potekala gradbena dela, zato se bodo v tem času spremenile vožnje mednarodnih vlakov, in sicer:

  • Vlaki 414/415, Beograd-Zurich in nazaj, in 210/211, Vinkovci-Beljak gl. p., bodo vozili po obvozni poti prek postaj Zagreb zahodni kolodvor–Zagreb Resnik–Sesvete, zaradi česar bodo imeli okrog 40 minut zamude. Za potnike, ki potujejo do Zagreba in iz njega, bo izhodna postaja Zagreb zahodni kolodvor.
  • Izhodna oziroma končna postaja za vse potnike, ki začenjajo ali končujejo vožnjo na postaji Zagreb glavni kolodvor (vlaki 158/159, Zagreb-Dunaj, 210/211, Vinkovci-Beljak gl. p., 396/397, Zagreb-Sarajevo, 414/415, Beograd-Zurich in nazaj, in 498/499, Zagreb-Munchen in nazaj), bo postaja Zagreb zahodni kolodvor.
  • Vlak 204 bo vozil na relaciji Budimpešta–Zagreb Resnik, za potnike, ki potujejo z vlakom 498 do Ljubljane, bo na relaciji Zagreb Resnik–Zagreb glavni kolodvor –Zagreb zahodni kolodvor organiziran nadomestni prevoz.
  • Vlak 205 bo vozil na relaciji Koprivnica–Budimpešta. Za potnike vlaka 499, ki potujejo do Budimpešte, bo na relaciji Zagreb zahodni kolodvor–Zagreb glavni kolodvor–Maksimir–Sesvete–Koprivnica organiziran nadomestni prevoz.