Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Danes zamude nekaterih potniških vlakov med Špiljem in Mariborom

Zaradi vožnje izrednega vlaka bodo danes, 8. aprila, v popoldanskem času zamujali nekateri potniški vlaki na odseku Špilje–Maribor Tezno.

Vlak št. 4021 (Ruše – Šentilj) bo med Mariborom in Šentiljem zamujal okrog 10 minut. Tudi vlaka št. 3959 (vozi na relaciji Šentilj–Maribor) in št. 3491 (vozi na relaciji Maribor–Poljčane) bosta vozila s približno 10-minutno zamudo.

Vlak št. 20 (Ljubljana-Maribor) bo na postaji Maribor Tezno čakal približno 15 minut, vlak št. 3815 (Murska Sobota–Maribor) pa bo na postaji Maribor Tezno čakal približno 10 minut.

Vlak št. 4440 (Zidani Most–Špilje/Spiefeld str.) bo na postaji Maribor Tezno čakal pet minut. Vlak št. 4443, ki se s postaje Špilje/Spielfeld str. vrača v Zidani Most pa bo odpeljal s približno 10-minutno zamudo.

Potnikom se opravičujemo in prosimo za razumevanje.