Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Danes zamude nekaterih potniških vlakov med Špiljem in Mariborom

Zaradi vožnje izrednega vlaka bodo danes, 8. aprila, v popoldanskem času zamujali nekateri potniški vlaki na odseku Špilje–Maribor Tezno.

Vlak št. 4021 (Ruše – Šentilj) bo med Mariborom in Šentiljem zamujal okrog 10 minut. Tudi vlaka št. 3959 (vozi na relaciji Šentilj–Maribor) in št. 3491 (vozi na relaciji Maribor–Poljčane) bosta vozila s približno 10-minutno zamudo.

Vlak št. 20 (Ljubljana-Maribor) bo na postaji Maribor Tezno čakal približno 15 minut, vlak št. 3815 (Murska Sobota–Maribor) pa bo na postaji Maribor Tezno čakal približno 10 minut.

Vlak št. 4440 (Zidani Most–Špilje/Spiefeld str.) bo na postaji Maribor Tezno čakal pet minut. Vlak št. 4443, ki se s postaje Špilje/Spielfeld str. vrača v Zidani Most pa bo odpeljal s približno 10-minutno zamudo.

Potnikom se opravičujemo in prosimo za razumevanje.