Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Poletne ugodnosti za šolske abonente

Poletne ugodnosti za šolske abonente

Imetniki šolskih abonentskih mesečnih vozovnic ABOš 25&50 lahko izkoristite posebne poletne
ugodnosti.

Osnovnošolci in dijaki

  • Mesečna vozovnica za junij velja tudi v juliju in avgustu (do 31.8.)
  • Pri nakupu kuponske vozovnice za 10 voženj za junij, se je na čip zapisalo brezplačno še 20 voženj, ki jih je možno izkoristiti do 31.8.

Študenti

  • V juliju je možen nakup samo kuponske vozovnice za 10 voženj. Pri nakupu kuponske vozovnice za julij se na čip zapiše brezplačno še 10 voženj, ki jih je možno izkoristiti do 31.8. Nakup mesečne subvencionirane vozovnice za julij ni možen.
  • Nakup mesečne subvencionirane vozovnice v avgustu ni možen.
  • V septembru je možen nakup samo kuponske vozovnice za 10 voženj, mesečne subvencionirane vozovnice za september pa ni mogoče kupiti.
  • Imetnikom mesečne vozovnice za junij ni potrebno prinesti nove vloge, ampak bo sprememba v kuponsko vozovnico izvedena avtomatsko.

Več informacij o ponudbi ABOš …