Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nov video z igralci filma Čefurji raus!

»Letos gremo na dopust z vlakom!« Tako pravijo tudi igralci fima Čefurji raus!, ki prihaja na velike zaslone jeseni. Na pot z vlakom vabijo tudi vas, z novim promocijskim video spotom, ki napoveduje tudi do 70 % cenejša potovanja skupin vsaj 6 potnikov. Video si lahko ogledate na YouTube kanalu Slovenskih železnic.

undefined

Video je režirala in snemala filmska ekipa, ki je snemala film Čefurji raus! tudi na vlakih Slovenskih železnic. Video je bil posnet kot del skupne promocije filma in potovanj z vlaki. Slovenske železnice v zvezi s tem niso imele izdatkov.