Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Predsednica vlade v službo z vlakom

Ob Evropskem tednu mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom, se je predsednica vlade Alenka Bratušek v službo odpeljala z vlakom. Na poti do Ljubljane sta se ji pridružila generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes in direktor SŽ – Potniški promet Boštjan Koren s sodelavci.
Po prihodu z vlakom v Ljubljano je predsednica vlade pot nadaljevala s kolesom in tako dala osebni zgled, kako lahko hitro in udobno potujemo tudi brez avtomobila.

undefined
Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes je predsednico vlade Alenko Bratušek spremil na poti v službo z vlakom.

undefined
Predsednica vlade in generalni direktor sta poklepetala tudi s strojevodjem, ki je vlak varno in točno pripeljal v Ljubljano.