Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Tovorni promet na koprski progi že stekel

Delavci Slovenskih železnic so s proge pri Prešnici, kjer se je včeraj zvečer iztirila lokomotiva tovornega vlaka, odstranili skale. Poleg tega so odstranili tudi skale nad progo, ki bi lahko še padle nanjo.

Od 12:05 je tako proga med postajama Prešnica in Hrpelje Kozina spet odprta. Do dokončne sanacije, ki bo potekala v ponedeljek, 7. novembra, bo na mestu plazu hitrost vlakov omejena na 30 kilometrov na uro.

Slovenske železnice bodo še danes poskrbele za pospešen odvoz tovornih vlakov, ki so čakali zaradi iztirjenja. Potniški promet bo zaradi odprave tovornih vlakov, ki stojijo na progi, na relaciji Koper-Divača danes še potekal z avtobusnim prevozom. Jutri bo spet stekel normalno.