Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Tovorni promet na koprski progi že stekel

Delavci Slovenskih železnic so s proge pri Prešnici, kjer se je včeraj zvečer iztirila lokomotiva tovornega vlaka, odstranili skale. Poleg tega so odstranili tudi skale nad progo, ki bi lahko še padle nanjo.

Od 12:05 je tako proga med postajama Prešnica in Hrpelje Kozina spet odprta. Do dokončne sanacije, ki bo potekala v ponedeljek, 7. novembra, bo na mestu plazu hitrost vlakov omejena na 30 kilometrov na uro.

Slovenske železnice bodo še danes poskrbele za pospešen odvoz tovornih vlakov, ki so čakali zaradi iztirjenja. Potniški promet bo zaradi odprave tovornih vlakov, ki stojijo na progi, na relaciji Koper-Divača danes še potekal z avtobusnim prevozom. Jutri bo spet stekel normalno.