Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V soboto, 14. septembra, bodo vozili podaljšani vlaki

V soboto, 14. septembra, bodo v pričakovanju večjega števila potnikov, ki se bodo udeležili dogodka Polaganja temeljnega kamna za islamski kulturni center v Ljubljani, dodane vlakom dodatne garniture oz. vagone.

Podaljšani vlaki bodo tako vozili iz smeri Jesenic, Kopra, Dobove in Maribora v smeri Ljubljane in po končanem dogodku tudi obratno iz smeri Ljubljane proti Jesenicam, Kopru, Dobovi in Mariboru.

Kot vsak konec tedna bo tudi na ta dan povratno potovanje z vlakom cenejše za 30 odstotkov.

Vozni red vlakov si lahko ogledate v iskalniku voznega reda na spletni strani www.slo-zeleznice.si, obiščete blagajno železniške postaje ali pokličete na številko za potniške informacije 1999*.

*Cena za klice iz Softnet omrežja je 0,90 EUR/klic z vključenim DDV. Ceno za klice iz drugih omrežij določajo drugi operaterji.