Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenske železnice v prvih desetih mesecih z 12,3 milijona evrov dobička

Skupina Slovenske železnice je prvih deset mesecev leta končala s pozitivnim izidom iz poslovanja (EBIT), ki je dosegel 11,46 milijona evrov. EBITDA je znašal 42,3 milijona evrov, čisti dobiček pa je dosegel 12,32 milijona evrov. V istem obdobju lanskega leta je skupina Slovenske železnice poslovala z izgubo 763.000 evrov.

Skupina Slovenske železnice je v prvih desetih mesecih dosegla 401,76 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je za skoraj 11 odstotkov več kot v istem obdobju lanskega leta.

V obdobju januar-oktober 2013 so tovorni vlaki Slovenskih železnic prepeljali 14,32 milijona ton blaga. S tem so Slovenske železnice lanske dosežke presegle za 5,7 odstotka, za 5,3 odstotka pa tudi načrte.

V prvih desetih mesecih leta se je z vlaki Slovenskih železnic peljalo 13,7 milijona potnikov. V primerjavi s prvimi desetimi meseci leta 2012 gre za 8,4-odstotno povečanje. Obenem so bila za 4,2 odstotka presežena predvidevanja rebalansa poslovnega načrta.

Leto 2013 bo skupina Slovenske železnice predvidoma končala z dobičkom iz poslovanja (EBIT) v višini 16,5 milijona evrov, čisti dobiček pa bo predvidoma znašal 13 milijonov evrov. Skupni poslovni prihodki bodo predvidoma presegli 497 milijonov evrov in bodo za več kot 10 odstotkov višji kot lani.