Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z novim letom nova SŽ-kartica ugodnosti za mlade!

Leta 2014 se sedanja SŽ-EjKArtica za uveljavljanje popustov pri potovanju z vlakom zamenja z novo brezstično čip kartico: SŽ-kartico ugodnosti – MLADI. Z njo lahko mladi od 12. do 26. leta, ne glede na status, vse leto občutno ceneje potujete tako po Sloveniji kot tujini, hkrati pa ste deležni številnih popustov pri nakupu storitev in izdelkov drugih ponudnikov – od vstopnic za bazene, smučarskih vozovnic do prenočitev idr. – vse to le za 10 € na leto, kolikor plačate vsako leto ob podaljšanju kartice. Prvo leto vam tega zneska, seveda, ni treba plačati; kupite le brezstično čip kartico, ki stane 10 €.

Seznam ponudnikov, pri katerih boste s SŽ-kartico ugodnosti – MLADI plačali manj za njihove storitve ali kupovali cenejše izdelke, se nenehno spreminja, zato si aktualni seznam oglejte na naši spletni strani, www.slo-zeleznice.si, v rubriki Popust z vozovnico. S SŽ-kartico ugodnosti boste lahko v prihodnje – ko bo to omogočeno – vozovnice kupovali po spletu.

Več o novi SŽ – kartici ugodnosti za mlade, si lahko ogledate tukaj.