Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kurenti železničarjem zaželeli dobro in uspešno leto

Kurenti, ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih etnoloških mask, so po ledenem začetku meseca obiskali Slovenske železnice na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Petindvajset kurentov iz Destrnika in Spodnje Korene je privabljalo pomlad ter z zvonjenjem iz železnic odganjalo zimo in zle duhove.

undefined

Kurente sta v imenu Slovenskih železnic sprejela člana poslovodstva SŽ, Jelka Šinkovec Funduk in Albert Pavlič. Skupaj so nazdravili pomladi in dobri letini ter si zaželeli čim bolj uspešno leto.

undefined