Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kurenti železničarjem zaželeli dobro in uspešno leto

Kurenti, ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih etnoloških mask, so po ledenem začetku meseca obiskali Slovenske železnice na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Petindvajset kurentov iz Destrnika in Spodnje Korene je privabljalo pomlad ter z zvonjenjem iz železnic odganjalo zimo in zle duhove.

undefined

Kurente sta v imenu Slovenskih železnic sprejela člana poslovodstva SŽ, Jelka Šinkovec Funduk in Albert Pavlič. Skupaj so nazdravili pomladi in dobri letini ter si zaželeli čim bolj uspešno leto.

undefined