Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Neoviran promet na veliki večini prog slovenskega železniškega omrežja

Velika večina prog na slovenskem železniškem omrežju je že odprta.
Od četrtka 6. februarja spet poteka tovorni promet med Koprom in Ljubljano z dizelsko vleko. 8. februarja so ekipe SŽ za električno vleko usposobile progo med Kranjem in Jesenicami. 10. februarja je ponovno stekel promet med Jesenicami in Bohinjsko Bistrico.
Od danes naprej neovirano poteka tudi tovorni promet na koroški progi med Rušami in Prevaljami. Za potniški promet pa bo proga odprta predvidoma v nedeljo 16. februarja.

Električni potniški vlaki vozijo na relaciji Ljubljna-Borovnica. Med Ljubljano in Sežano ter Ljubljano in Koprom je organiziran prevoz z avtobusi. Avtobusi pa vozijo tudi med Pivko in Ilirsko Bistrico in na odseku Prevalje-Ruše.