Predsednik republike Borut Pahor se je seznanil s potekom sanacije na slovenskih progah

Vremenske težave zadnjih dni so na progah Slovenskih železnic povzročile ogromno škodo, delavci Slovenskih železnic pa v njeno odstranjevanje vlagajo velike napore.
Danes je Slovenske železnice obiskal predsednik republike Borut Pahor. Sprejeli so ga vsi člani poslovodstva Slovenskih železnic – generalni direktor Dušan Mes in člani poslovodstva Jelka Šinkovec Funduk, Milan Jelenc in Albert Pavlič. Predsedniku republike so opisali katastrofalno škodo, ki sta jo led in sneg naredila na slovenskih progah, in potek sanacije. Generalni direktor Dušan Mes mu je zagotovil, da dela na najbolj poškodovanih odsekih potekajo neprekinjeno, saj si Slovenske železnice želijo čim prej spet vzpostaviti normalno prevoznost. Zlati to velja za progo med Borovnico in Pivko, ki je del za slovensko gospodarstvo vitalne povezave Luke Koper z notranjostjo.

undefined

Borut Pahor je pohvalil prizadevanja Slovenskih železnic za čim hitrejšo ureditev razmer po ujmi, kakršne na slovenskih tirih ne pomnimo. Člane poslovodstva je prosil, naj se v njegovem imenu zahvalijo vsem zaposlenim, ki v pogosto nevarnih razmerah skrbijo za to, da bodo proge čim prej spet prevozne.

undefined