Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Železniški tovorni promet med Koprom in notranjostjo spet poteka

Železniška proga med Koprom in Ljubljano, po kateri tovorni vlaki niso vozili vse od četrtka, je danes od 19.40, ko je iz Kopra odpeljal prvi tovorni vlak, spet odprta za vožnje tovornih vlakov. Prvi vlak je z ranžirne postaje Ljubljana Zalog proti Kopru odpeljal ob 18:55.

Ekipe Slovenskih železnic so v ponovno vzpostavitev prevoznosti proge vložile velike napore. V težavnih pogojih sta bila očiščena oba glavna tira, na katerih bo do nadaljnjega promet potekal z dizelskimi lokomotivami.

Slovenske železnice v Koper in iz njega vsak dan prepeljejo okrog 60 tovornih vlakov. V naslednjih dneh bodo SŽ z usklajenim delovanjem z Luko Koper poskrbele za pospešen odvoz vseh tovornih vlakov in s tem za ponovno redno oskrbo domačega gospodarstva in poslovnih partnerjev v tujini.