V Planico z vlakom

Doživetje tradicionalne športne prireditve, kakršna so skoki in poleti v Planici je za mnoge vsakoletno veselje in nepozabna izkušnja. Zato so organizatorji z direktorjem potniškega prometa mag. Boštjanom Korenom pozvali gledalce, naj se na tekmovanje pripeljejo z vlaki Slovenskih železnic in se tako izognejo težavam s parkiranjem in tako prispevajo za trajnostni razvoj.

Vse prisotne na konferenci je pozdravil direktor potniškega prometa Slovenskih železnic mag. Boštjan Koren, ki je povedal, da je letošnje sodelovanje nadgradnja lanskoletnega. Na Slovenskih železnicah so v ta namen pripravili izredne vlake, ki bodo v soboto in nedeljo peljali do začasnega železniškega postajališča Hrušice. Vsi potniki, ki bodo imeli vstopnico za tekmo, bodo lahko do Jesenic oziroma do Hrušice potovali s 50-odstotnim popustom. “Železnica, kot hrbtenica javnega prometa, ima cilj pripeljati potnike varno in brezskrbno na željen cilj. Zadnja lokomotiva, ki je peljala po progi proti Planici stoji ravno za nami. Ovira k bolj množični uporabi železnice na Gorenjske sta enotirni progi Ljubljana – Jesenice in Jesenice – Nova Gorica. Zelo nas veseli, da lahko sodelujemo v tem projektu« je še povedal mag. Koren in povabil k čim večjemu koriščenju železniškega prevoza, ne le na dan tekmovanja temveč skozi vse leto.

Jure Žerjav, župan Kranjske Gore je prisotnim izrazil dobrodošlico v prihajajočih dneh: “Dobrodošli v naslednjih dneh v Planici. Letos poteka ob 80. letnici. Stojimo pred lokomotivo, ki je pred 80 leti peljala gledalce v Rateče. V čim večjem številu ste vabljeni, da z vlakom obiščete Planico. Za občino Kranjska Gora Planica pomeni nekaj posebnega. Letos smo se kar razvadili s tekmami svetovnega pokala – Zlata Lisica, ženskih skokov Ljubno, tradicionalni Pokal Vitranc. Planica pa je velik finale zimske sezone pri nas. Glede na trud organizatorjev, mislim, da bo tudi letos prireditev uspela.« Župan Žerjav je vsem obiskovalcem zaželel lepo vreme in opozoril, da kljub skoraj poletnim temperaturam po Sloveniji, v Planici ob cca 1,5 m snega vlada še trda zima.

Jože Ajdišek, vodja komisije za promet in vstopnino pri OK Planica, je povedal, da imajo organizatorji, zaradi odličnih rezultatov naših skakalcev zelo zahtevno nalogo. »Naša pričakovanja in želje so, da obiskovalce čim bolj gladko in neovirano pripeljemo v Planico. Zavezali smo se, da bomo nadaljevali trajnostni projekt, ki ga nadaljujemo. Pred dvema letoma smo pričeli s projektom z Vlakom v Planico, smo lani na takšen način prepeljali 1200 obiskovalcev, letos jih imamo namen prepeljati preko dva tisoč s tremi izrednimi vlaki v soboto in nedeljo. Pozivamo vse, da se tega načina prevoza poslužujejo. Ni zgolj zgodovinsko privlačen, temveč ima tudi druge bonitete, predvsem cenovne in protistresne. Za vse je iz Jesenic organiziran brezplačen avtobusni prevoz do Planice in nazaj.«

Vabimo vas, da si podrobne vozne rede in organizacijo podrobneje ogledate na povezavi: “Z vlakom v Planico 50% ceneje“.